HABERLER

OLİMPİK YÜZME HAVUZU AÇILIŞI

Kent Park içinde yapılan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılış törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Vali Mustafa Büyük, Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Recep Yıldırım, Erol Aslan Cebeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım,   İlçe Kaymakamları,  Daire Müdürleri, Siyasi Parti Başkanları, Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Geçlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Olimpik Yüzme Havuzu hakkında törene katılan protokole teknik bilgiler verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bu hizmetten sadece sporcuların değil, halkında kullanımına açılacağını belirtti.

Milletvekilleri adına konuşma yapan Milletvekili Hasan Ali Çelik ise yaptığı konuşmasında, tesisin yapımında emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek Sakarya’ya hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Vali Mustafa Büyük yaptı konuşmasında, ‘‘Sakarya’da göreve başladığım günden bu yana, burada yaşanan boğulma olaylarına karşı tedbir almaya çalıştık. Bu tedbirlerin en önemlisi insanlara yüzme öğretebilmekti. Ancak böyle bir havuzumuz yoktu. Artık burada insanlarımıza yüzme öğreterek tedbirlerimizi artıracağız ve bu güzel tesisin ilimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Yaptığı konuşmalarında, yüzme havuzunun Sakarya’ ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, kitlelerin spor yapması için birçok alan olduğunu, bu alanlardan birisinin de su sporları olduğunu kaydetti. Ülkenin 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen Dünya ve Avrupa şampiyonalarında su sporlarına ilgi göstermediğimize dikkat çeken Bakan Ergün; ‘‘Bu sebeple büyük başlarılar gösteremedik. Belkide tesisleşmemiz yeterli olmadığı için bunları elde edemedik. Eğer yeterli tesislerimiz olsaydı gençlerimiz daha çok bu alanlara ilgi duyacaktı’’ dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Ergün ve törene katılan diğer protokol üyeleri Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun açılışını yaparak olimpik havuzu gezdiler.